78204

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


P.Krátký (90.180.212.169) --- 28. 5. 2010
Re:Snůška z akátu.

"Akát produkuje dostatek nektaru již při 22-24 C. Nad 25 C příliš rychle odkvétá"

___________________________________________________________

Podle zkušeností z vltavského údolí,kde jsou skály nad řekou akáty přímo prolezlé,je nejlepší akátová snůška,když ze začátku je dosti chladno a vlhko.Rozkvetlý akát drží za chladna poměrně dlouho,a pak najednou přijdou tropické teploty,to je potom snůška jako hrom.Jeden takový rok jsem vytáčel řepku a druhý den ráno vrátil včelám vytočené souše.Přes den byly tropy,kvůli chovu matek jsem do jednoho takového včelstva šel k večeru,a vesměs všechny vrácené souše byly vydatně zacákány sladinou z akátu.Na jižní moravě se více projevuje kontinentální klima a celkově je tam tepleji,než na západnějším okraji našeho státu,takže tady spíš potřebujeme na akátový med vyšší teploty,také hodně záleží na poloze a půdě,na které ten akát roste.Přímo tady na slánsku jsou celkově velmi úrodné půdy,částečně písek,částečně jíl nebo opuka,akát zde není pravidelnou záležitostí,ale třeba loni byl,bylo na něj teplo a vlhko.Optimální teploty pro medování bych u nás posunul trochu výš(podle ing.Kamlera je to 28-30 C).
Zdraví Pavel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 44763


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu